Felsőfokú Sommelier Iskola

Kedves Borbarátaink!

Az alapfokú és a haladó szintű Sommelier kurzusok hallgatóiban a már régebben megfogalmazódott igényt szeretnénk teljesíteni a közeljövőben egy újabb szintű tanfolyam elindításával.

Ebben az évben kívánjuk elindítani a Sommelier Iskola felsőfokú képzését, várhatóan október hónapban. Már az elmúlt évben is készültünk arra, hogy elindítjuk a jelenlegi kurzusok folytatásaként a még magasabb szintű képzést. Sok közös beszélgetés és hallgatói visszajelzés következtében formálódott, alakult a felsőfokú tanfolyam tematikája („fogásai”), amely ebben az évben érte el végső tartalmát. Sok időt vett igénybe az is, hogy az előadások témakörei illeszkedjenek az ASI nemzetközi oktatási elvárásaihoz.

Mindemellett arra is ügyelni akartunk, nehogy túlságosan elméleti, ne adj’ Isten „tudományoskodó”, illatú és ízű legyen a tanfolyam hangulata. Mert azt semmiképpen sem szeretnénk, hogy az elhangzottakat „kioktatásként” érezzék a hallgatók!

A Felsőfokú Sommelier Kurzus célja, hogy a napi gyakorlatban élő és tevékenykedő szakemberek előadásain keresztül még közelebb kerüljünk egymáshoz, azaz mi a borokhoz a borok pedig hozzánk. De nem csupán a borok hihetetlen széles választékához, hanem az italok sokszínű, csodálatosan kreatív világához. Ehhez persze más is csatlakozik, nevezetesen az ételek nem kevésbé színes és aroma dús világa. Ebbe az illatokban gazdag, egzotikus, aromatikus univerzumba szeretné elkalauzolni a hallgatókat ez a tanfolyam.

Mindezt tesszük azért, hogy a kurzus végeztével olyan ital- és ételtársítási, illetve italfogyasztási kulturális ismeretekkel rendelkezzenek hallgatóink, amivel még több társunknak mutathatnak utat a felejthetetlen gasztronómiai élmények felfedezésében és megvalósításában.

Aperitif azaz „előital”, illetve előétel gyanánt néhány „fogás” a tanfolyam anyagából:

  • Italajánlás felsőfokon. Ételek és italok párosítása nemzetközi ajánlással. Különleges illatminták a gyakorlatban – összehasonlító tesztek.
  • Különleges emberek különleges borai. A világ leghíresebb borainak története, bemutatása, hatásuk a nemzetközi borkultúrára.
  • Champagne. Világhírű pezsgőfajták gyakorlati elemzése. „Pezsgőmenük” összeállítási kritériumai.
    Sörgasztronómia.
  • A Szivar.
  • Menüsorok mesterfokon: az ételsorok összeállítása a borok tükrében.

A tanfolyam időtartama várhatóan hat hónap lesz, minden héten egy alkalommal egy adott napon.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését a Felsőfokú Sommelier Kurzus iránt kérjük, küldje el jelentkezését online, vagy keressen meg minket az alábbi elérhetőségeink bármelyikén:

1 353 4849
30 996 1727

Üdvözlettel,
Kovács Gábor